Роздуми

Багата бідність і бідне багатство

Багата бідність і бідне багатство«Блаженні вбогі духом, бо їхнєє Царство Небесне.» (Від Матвія 5:3)

Злощасні багаті духом, бо їх є царство пекла.

Вбогість духом не має нічого спільного з матеріальною убогістю, оскільки є горді бідні люди і смиренні багаті (Закхей, наприклад). Духовно убогі — це глибоке почуття смирення (як у невинної дитини), коли людина визнає свою духовну вбогість перед обличчям Божої величі; перебуває у жалюгідному стані втраченого грішника. Якщо щиро подивитися всередину себе, можна помітити, як багато залежить від милості Всевишнього прощати і спасати.

Царство Небесне належить смиренним духом. Тільки смиренні духом визнають і підкоряються Істині — Слову Господа Ісуса Христа.

Зарозумілим релігійним євреям Господь сказав: «Але ви не вірите, бо ви не з овець Моїх…» Вони прокляті в цьому світі і підуть в пекло.

«Вівці Мої голосу слухають Мого, і Я знаю їх; і вони йдуть за Мною» (Іоанна 10:26, 27). Це благословенні люди Царства Небесного.

Смиренний духом усвідомлює, що він ніколи не буде спасенний завдяки своїм милосердним справам або власною праведністю. Який сенс бути справедливим до деяких і несправедливим до багатьох інших людей? Він знає, що добрі справи не можуть компенсувати його гріхи.

Тому Царство Небесне не для багатих або бідних, а для тих, хто щиро покаявся. Хоча Давид був царем Ізраїлю, він увійшов в присутність Всемогутнього Бога, сповідуючи: «Але я вбогий та бідний…» (Псалом 39:18). Іншими словами, він особисто визнав, що без Бога нічого і нікого не було б.

Залиште ваш коментар

Або заповніть форму нижче.

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обовязкові поля позначені *