Коли ми будемо мати мир?

Битви і проблеми, з якими ми всі стикаємося протягом всього життя в цьому світі, та спосіб, з яким ми їх вирішуємо, залежить тільки від кожного з нас.

“Отож, виправдавшись вірою, майте мир із Богом через Господа нашого Ісуса Христа, через Якого ми вірою одержали доступ до тієї благодаті, що в ній стоїмо, і хвалимось надією слави Божої.”
До Римлян 5:1,2

Але коли ми маємо мир з Богом? Коли ми живемо згідно з Його Словом, підкоряючись Йому, то для диявола не буде місця. Між нами та Богом не буде ніяких таємниць, як між парою. Коли ми підтримуємо відносини з Богом і маємо з Ним мир, навіть якщо світ піднімається проти нас, це не применшує наш мир, тому що наш мир не залежить від інших.

Цей мир з Богом дає нам спокій, тому що ми можемо пройти через найгірші проблеми і найбільшу боротьбу, але ніщо не змусить нас зневіритися, бо Святий Дух є з нами. Але чи ми маємо відносини з Ним, залежить тільки від кожного з нас.

“І не тільки нею, але й хвалимося в утисках, знаючи, що утиски приносять терпеливість, а терпеливість досвід, а досвід надію…”
До Римлян 5:3,4

Апостол Павло каже, що ми повинні хвалитися у випробуваннях. Але як ми можемо це зробити? Нашому тілу не приємно проходити проблеми і труднощі, але для нашої віри це славне. Пустелі, через які ми всі проходимо, змусять нашу душу стогнати, але там ми отримаємо втіху і радість Святого Духа.

“…а надія не засоромить, бо любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам.”
До Римлян 5:5

Покірність:

Мета пустелі полягає в тому, щоб ви ні від чогось чи когось не залежали. Є тільки один шлях – це залежати від Бога. У пустелі ви виявите, що це не ваш інтелект, ваші здібності, та хто ви.
У пустелі ви дізнаєтеся найбільший з усіх уроків, смирення. А смиренним є той, хто визнає, що він потребує Бога. Пустеля ще вчить його шляху приниження, спорожнюючи його.
Якщо, з одного боку, пустеля важка, з іншого боку, вона робить величезну користь для вашої душі, вашого спасіння.

Загальна залежність:

Але, зрештою, чому Бог веде нас до пустелі?
Бо там інших голосів не чути, окрім Його голосу. Нікого не буде, тому ми не зможемо розраховувати на інших. Давайте розраховувати тільки на Бога, схиляючи коліна і взиваючи до Нього. Коли Бог дивиться на нас і розуміє, що ми вивчили цей урок, Він виводить нас з пустелі і прославляє.