Роздуми

Сильний

СильнийПісля Дня П’ятидесятниці Петро та Іван зцілили чоловіка, який був кульгавим від народження і просив милостиню біля входу  в  храм.  Там учні  почали проповідувати.

Через  це  влада  перелякалася,  тому  і  заарештували  Петра  та  Івана  і  допитали  їх:

«І, поставивши їх посередині, запиталися: Якою ви силою чи яким ви ім’ям те робили?» (Дії Апостолів 4:7)

Влада була здивована і спантеличена, бо знала, що Петро та Іван були неосвіченими людьми, але, не дивлячись на це, вони говорили зі сміливістю і мужністю. Це змусило владу визнати, що вони дійсно були з Ісусом, і це було видно, так як Петро був наповнений Святим Духом.

Не доводиться сумніватися в тому, що Святий Дух — єдина зброя, яку нам потрібно для перемоги. У цей момент, без Святого Духа, Петро, ​​можливо, зробив би те, що він зробив, коли заарештували Ісуса, і це могло коштувати йому життя.

Коли влада побачила, що їм нема чого сказати проти цього, тому що чоловік був зцілений, учнів відпустили. Але все ж вони обговорювали це між собою:

«Що робити нам із цими людьми? Бож усім мешканцям Єрусалиму відомо, що вчинили вони явне чудо, і не можемо того заперечити.» (Дії Апостолів 4:16)

Коли ми залежимо від напрямку Святого Духа, так і відбувається!

Це вже не наша турбота, а тих, хто переслідує нас.

Ми можемо зрозуміти, що коли у Петра не було  Святого  Духа,  він  був невпевненим  і намагався  вирішити  проблеми,  уникаючи  їх,  обманюючи,  заперечуючи віру і діючи по імпульсу. Тобто людина, у якої немає Святого Духа — слабка.

Віра — це Святий Дух в дії у нашому житті.

З іншого боку, сумніви — це дух диявола в дії у житті людини.

Ключові слова: ,