Роздуми

Спочатку сісти і розрахувати

Спочатку сісти і розрахуватиЄ тільки один спосіб зрозуміти те, що вислизає від нашого уявлення: якщо ми є союзниками Бога. І є тільки один спосіб бути союзниками Бога, якщо ми проявляємо свідому віру в Нього і Його Слово. Неможливе перестає бути неможливим перед цією вірою. Інші види вірувань, релігій і обрядів не можуть реалізувати те, що вона реалізує, тому що не супроводжуються жертвою, що наближає нас до Всевишнього.

Саме з цієї причини, щоб неможливе сталося, для здійснення цієї віри необхідно відмовитися від власних думок, щоб ввібрати думки Божі. Це жертва мінімум для досягнення максимуму.

І не може бути інакше. Тільки Бог може зробити неможливе, але Він також дає Свою Силу, щоб робити неможливе для Його слави. Ця Сила — дар віри, яка приходить від слухання Його Слова, і воно стає ефективним, коли практикуємо це сміливо через жертовні вчинки.

Використовувати цю владу може тільки той, хто є по-справжньому Його учнем. Зрештою, учень — це той, хто отримує інструкції від іншого і практикує, це людина, яка приймає доктрину, слідує ідеям або наслідує приклади свого господаря. Тому, хто хоче прийняти вчення Ісуса як модель поведінки, повинен відмовитися від власного життя. Він навіть дав зрозуміти, що для того щоб бути Його учнем, ви повинні коритися Йому, відкинувши себе і відмовившись від всього цього світу.

«І хто свого хреста не несе, і не йде вслід за Мною, той не може бути учнем Моїм!»
(Від Луки 14:27)

«Так ото й кожен із вас, який не зречеться усього, що має, не може бути учнем Моїм.»
(Від Луки 14:33)

Не дивно, що Він радить усім, хто хоче слідувати за Ним, спочатку сісти і розрахувати, чи готовий він взяти зобов’язання бути слухняним до кінця, чи зможе він заплатити ціну цього рішення. Це те, що називається свідомою вірою, раціональною або мудрою вірою. Ця віра вимагає від нас використовувати розум, щоб ми зробили вибір, який вшанує нас, без емоцій, тому що ми знаємо, що це вимагає від нас.

Всевишній не нав’язує свою дисципліну нікому, але не дає свою Силу всім. Він допомагає нам усвідомити, як ми повинні діяти, якщо хочемо мати цю Силу в собі. Ця пропозиція, яку ми повинні проаналізувати розумом, а не серцем — це ж бо плата, яку потрібно платити, а не безоплатна благодать.

Ключові слова: