Роздуми

Віра, щоб прощати

Хто має віру, щоб прощати, той має віру, щоб отримати прощення.

Тільки той, хто має серце, яке прощає, має владу прощати своїх кривдників. Бог не може пробачити наших кривдників за нас. Таку незмірну владу мають тільки поранені серця. Ось чому Він вимагає від нас, щоб ми прощали.

Тільки той, хто має серце, вільне від страждань, може бажати блага іншим. Як може душа, повна болю, благословляти когось або бажати комусь щось хороше?

Християнин може мати віру, щоб завоювати хороший шлюб, мати віру, щоб домогтися фінансового успіху, Божественного зцілення, нарешті, мати віру, щоб завоювати весь світ, але якщо у нього немає віри, щоб прощати, він не буде мати віру, щоб бути прощеним. Зрештою, це написано і визначено:

«Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець.  А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших.» (Від Матвія 6:14,15)

Подивіться, цифри не обманюють:

У притчі про безжального кредитора (Від Матвія 18:23-35) Господь Ісус ясно говорить, що наш борг по відношенню до Нього нескінченно більше, ніж те, що ми маємо між нами, нещасними людьми.

Подивіться на цифри: перший слуга був винен царю 10 000 талантів.
1 талант дорівнював 6 000 дням роботи (6 000 динаріїв).
Борг раба дорівнював 10 тисяч талантів помножити на 6 000 динарів = 60 мільйонів динарів.
Це означає, що цей слуга повинен був працювати 60 млн днів для оплати свого боргу. Таким чином, він повинен жити і працювати близько 165 000 років.

Другий слуга був винен першому тільки 100 динарів, тобто, дрібниця, трохи більше трьох місяців роботи. Але він його не пробачив.

Господь Ісус ясно показав, що наші борги перед Ним невідплатні. Проте, коли ми миримося і сповідуємо гріхи наші, Він прощає нас.

У свою чергу, Він вимагає, щоб ми прощали помилки інших. В іншому випадку, ми також ніколи не знайдемо Його прощення.

Ключові слова: ,