Роздуми

Хіба Бог помиляється в підрахунках?

Хіба Бог помиляється в підрахунках?Ми всі знаємо історію Іова.

Іов  був  радістю  для  Бога…  і  причиною  люті  для  диявола!

Для  диявола  так  важливо  було  скинути  Іова,  тому  він  двічі  звертався до Бога.  Тільки уявіть,  у диявола вистачило нахабства приєднатися до синів Божих і бути присутнім навіть з Господом тільки з однією метою: знищити слугу Божого.

«І сказав Господь до сатани: Чи звернув ти увагу на раба Мого Йова? Бо немає такого, як він, на землі: муж він невинний та праведний, що Бога боїться, а від злого втікає.» (Йов 1:8)

Крім непорочності, страху Божого і бездоганної поведінки, Іов любив жертвувати Богу за свою сім’ю. Біблія говорить, що він робив це постійно.

«А сини його ходили один до одного, і справляли гостину в домі того, чий був день. І посилали вони, і кликали трьох своїх сестер, щоб їсти та пити із ними. І бувало, як миналося коло бенкетних днів, то Йов посилав за дітьми й освячував їх, і вставав він рано вранці, і приносив цілопалення за числом їх усіх, бо Йов казав: Може згрішили сини мої, і зневажили Бога в серці своєму. Так робив Йов по всі дні.» (Йов 1:4,5)

Цілком ймовірно, що діти не переживали про вчинки батька. Можливо, вони навіть не усвідомлювали, що були під захистом через його невідступне заступництво перед Живим Богом. Скільки батьків і бабусь, і дідусів сьогодні роблять те ж саме для своїх дітей і онуків, а ті їх продовжують критикувати? Але Іов продовжував так робити, бо знав, Кому він присвятив своїх 10 дітей.

Написано, що Іов був найвидатнішою людиною на Сході. У нього було сім синів і три доньки. Його стада налічували сім тисяч овець, три тисячі верблюдів, п’ятсот биків, п’ять тисяч ослів.

Іов втратив все це за раз, включаючи здоров’я. Його тіло покрилося проказою від підошви його ступень до верхівки голови. Іов виявився «на дні колодязя», але залишився такою самою людиною.

Історія закінчилася так:

«А Господь поблагословив останок днів Йова більше від початку його, і було в нього чотирнадцять тисяч дрібної худоби, і шість тисяч верблюдів, тисяча пар худоби великої та тисяча ослиць. І було в нього семеро синів та три дочки.» (Йов 42:12,13)

Але тут щось не так! Не всі примножилося в два рази. Тварини — так.  Двічі  сім — чотирнадцять,  двічі  три — шість  і  двічі  по  п’ятсот  —  тисяча.  А  як  же  сини  і  дочки? Їх  кількість  не подвоїлися.  Якби  збільшилося,  то  стало  б  14 синів і 6 дочок…

Пам’ятайте молитви, освячення, пробудження на світанку і жертви,  які  Іов  постійно  робив  за  своїх  синів  і  дочок?  Ви  думаєте, що Бог не подумав про це або забув? Іов відділив їх (присвятив) Богу, і Бог взяв їх до Себе. Коли він дізнався новину про їхню смерть, він сказав:

«…та й сказав: Я вийшов нагий із утроби матері своєї, і нагий повернусь туди, в землю! Господь дав, і Господь узяв… Нехай буде благословенне Господнє Ім’я!» (Йов 1:21)

БОГ НЕ РОБИТЬ ПОМИЛОК! Насправді Бог ніколи не помиляється.

День, коли ми покинемо цей світ, ще не кінець. Це може бути кінцем для овець, верблюдів, волів, ослів і всього матеріального, тому Бог подвоїв все це, але не для людини.

«Бо дуже могутня ревна молитва праведного!» (Якова 5:16)

… і Іов знав це.

Не  робіть  дії,  обмежені  днем  вашої  смерті.  Не  інвестуйте  заради  60,  70  або  80  років.  Використовуйте   цей  короткий  досвід, щоб інвестувати в вічність. Добре  подумайте,  перш  ніж  відмовитися  від  молитви  і  жертви  за  рідних  тільки  тому, що ви не побачили  миттєвих  змін.  Зрештою,  їх душа вічна.

Бог ніколи не залишається в боргу:

«І таких вродливих жінок, як Йовові дочки, не знайшлося по всій землі. І дав їм їх батько спадщину поміж їхніми братами. А Йов жив по тому сотню й сорок років, і побачив синів своїх та синів синів своїх, чотири поколінні. І впокоївся Йов старим та насиченим днями.» (Йов 42:15-17)

 

Ключові слова: ,