Роздуми

Зовнішня людина

Зовнішня людинаБог  добре  знає  людські особисті  конфлікти.  Він  теж  зіткнувся  з  ними,  коли  був  на землі.

Його молитва: «Отче Мій! якщо можливо, нехай обмине ця чаша Мене проте, не як Я хочу, а як Ти» (Матвія 26:39), показує це дуже добре.

У конфліктах між зовнішнім і внутрішнім, душею і духом, серцем і розумом, тілом і духом   завжди  є  переможець,  який  вирішує  кінцеву  долю  душі.

Не  завжди  Дух  Божий  перемагає плоть. Це тому, що  плоть,  зовнішність,  душа  або серце — все не підкоряється закону (волі Божої) і не може! (Римлянам 8:7)

Однак справи плоті  не  мають  сили,  щоб  анулювати  духовні  цінності  внутрішнього  світу людини.  Тільки  якщо  людина  хоче…

Тому що у внутрішньої людини  є  багато  ресурсів,  щоб  нейтралізувати  зовнішню  людину.

Сповідь гріхів, покаяння, молитва, піст, верету… Способів піднятися — в надлишку.

Наприклад, він впав у гріх. Той же час диявол починає наполегливо звинувачувати його. Його совість болить. Людина знає, що помилилася.

Що робити? Дозволити собі розчаруватися або використовувати інструменти віри для відновлення?

Покаявшись через щире сповідання, людина негайно отримує прощення за вірою.

З цього моменту вона приймає рішення повернутися до первісного стану миру з Богом, з моменту відмови від гріха і минулого.

Ще одне життя рятується через практичну віру, яка не має нічого спільного з почуттями. Просто послух.

Це віра Павла, коли він спонукає нас не засмучуватися через слабкість плоті.

«Через те ми відваги не тратимо, бо хоч нищиться зовнішній наш чоловік, зате день-у-день відновляється внутрішній.» (2 до Коринтян 4:16)