Дерево смерті

Підкоряючись Богу, Адам і Єва жили в досконалій гармонії і мирі в Едемському саду. Смерті не було; тваринам не потрібно було харчуватися м’ясом, щоб вижити, тому що і тварини, і люди харчувалися тільки плодами землі. Щоб підтримувати цю умову, необхідно було тільки залишатися слухняним.

«І наказав Господь Бог Адамові, кажучи: Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти. Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!»
(Буття 2:16,17)

Ця вірна смерть не буде миттєвою. Вона прийде повільно зі стражданнями та болем. І дійсно, повстання проти Слова Божого коштувало їм життя. Воно принесло не тільки фізичну смерть у світ, але і смерть їх чистоти і спілкування з Богом.

До цього все було чистим в їхніх очах, але коли вони вкусили плід пізнання добра і зла, це засліпило бачення добрих очей і породило бачення злих очей. І все, що було чистим в їхніх очах, стало нечистим.

«І розкрилися очі в обох них, і пізнали, що нагі вони. І зшили вони фіґові листя, і зробили опаски собі.»
(Буття 3:7)

Злі очі породили найбільше і найгірше прокляття: Сумніви. Не знаючи про існування зла або добра, керуючись тільки слухняністю Богу, у них не було ніяких сумнівів, і, отже, не було ні страху, ні тривоги, ні переживання, ні слабкості. Дерево пізнання добра і зла було, по суті, «кроком до сумнівів». Таким був смак його плодів.

Сумнів існує тільки тому, що є як мінімум два варіанти. Якщо людина не засновує свій вибір на послуху Богу, вона ніколи не знає, що їй робити. Я одружуся чи ні? Все вийде або щось піде не так? Сказати правду чи брехню? Я радий або незадоволений? Це Божа воля чи ні? Чи повинен я зробити це чи ні? Я зможу? Чи потрібно йти цим шляхом? Це кращий вибір? Чи не пошкодую я про це? Це буде так?

Сумніви породжують страх, який породжує занепокоєння, що породжує переживання, які породжують нестабільність, слабкість, депресію і т. д. У дітей немає тіні сумніву, тому що вони невинні. У цьому їх чистота і краса. Їх чисті очі бачать все чистим. Таким був стан Адама і Єви до того, як вони не послухалися Слова Божого. Яким був би світ, якби у нас не було поганих очей, які обирають діяти тільки по своїй волі? Або на що був би схожий світ, якби у нас були хороші очі, щоб виконувати тільки волю Бога?

Едемський сад не був на іншій планеті. Він існував на цій самій планеті, на якій ми живемо. Ви можете повернутися до витоків прямо тут. Але як звернути злі очі в хороші і повернути первісну чистоту? Є тільки одні ліки: смерть і поховання старої натури, і нове народження, яке може зробити Святий Дух через віру, що практикуються в Господі Ісусі.

Хімія цього перетворення можлива, тільки якщо життя повністю віддане на Вівтар. Ваші мрії, минуле, майбутнє, те, що для вас найдорожче, ваше життя, воля, почуття… абсолютно ВСЕ повинно постійно залишатися на Вівтарі.

Тільки Дух Вівтаря має здатність СТВОРИТИ НОВЕ ЖИТТЯ, НОВЕ ТВОРІННЯ, яке повністю відрізняється від попереднього творіння. Тільки Він може переконати нас в помилці і зробити в нас справжнє покаяння і смерть старої натури, щоб ми могли народитися згори. Новий розум, новий спосіб мислення, дії і реакції. Життя, повністю засноване на Слові Живого Бога.

Добрі очі ведуть нас до послуху Слову Божому і повертають туди, де немає місця для сумнівів. Життя, в якому немає страху втратити. Життя, в якому є проблеми, так, але вони не приносять ніяких турбот, занепокоєння, депресії і зневіри. Тому що чистота народжує впевненість і надію. Ми можемо розраховувати на захист Бога, який веде наші війни. Віддаючи своє життя повністю на Вівтар, ми повертаємося до життя в Саду, що Він приготував для нас.

  • Віра в Слово

Віра в Слово

Цей текст доводить, що свідчення...
- Єпископ Едір Маседо

  • Гріх Ахана

Гріх Ахана

Історія Ахана досі повторюється...
- Єпископ Едір Маседо

  • Страждаючі

Страждаючі

Якщо Господь співчутливий, то Його слуги...
- Єпископ Едір Маседо