Найблагородніше завдання

Я захоплений тим, скільки професій приносить велику користь людству! Ми можемо говорити про деякі з них, наприклад, про вчителів, які навчають маленьких дітей, які навіть не знають алфавіту, а ще є лікарі, поліцейські, пожежники, інженери, фермери і багато інших життєво важливих професій, які рятують і забезпечують безпеку, здоров’я і благополуччя людини в цьому світі.

Однак є вибрана група, яка прагне приносити користь, що перевершує земне життя. Вона складається з проповідників Доброї Новини, вони – завойовники душ для Царства Небесного.

У світі так багато поганих новин, Сам Бог обрав і доручив людям проголошувати Євангеліє, Живе Слово, яке несе в собі кращу звістку, яку коли-небудь чув цей світ.

Її потрібно оголосити терміново, тому що тільки Слово Боже має силу пробудити рятівну (яка рятує) віру в людині. Написано, що неможливо втраченому бути врятованим, не закликавши Ім’я Господа. Але як ці люди закличуть Його, якщо ніхто не проповідує їм? Як вони дізнаються про чудесні пропозиції Вічного Життя, якщо це Послання не досягне їхніх вух? Ось деякі з питань, які ставив апостол Павло, який після свого звернення не жадав нічого в цьому світі, крім спасіння євреїв та язичників того часу.

«Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений. Але як покличуть Того, в Кого не ввірували? А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника?» (До Римлян 10:13,14)

Щоб інші теж отримали спасіння, яке він отримав, Павло буквально залишив все позаду і став невтомним місіонером. Він прагнув рятувати ще одну душу кожен день для Царства Божого, незалежно від того, чи був той чоловік правителем, солдатом або рабом. Павло проповідував завжди, була така можливість чи ні. У євангелізації він був найсміливішим, мудрішим, найкреативнішим і безстрашним апостолом. Тому він так вчив свого учня Тимофія:

«Проповідуй Слово, допоминайся вчасно-невчасно, докоряй, забороняй, переконуй з терпеливістю та з наукою.» (2 Тимофія 4:2)

Він знав, що, якщо Євангеліє не буде проповідуване, втрачені не досягнуть віри і, отже, не зможуть бути врятовані.

А ви обрані для цієї благородної місії, думаєте так само, як Павло?

Я думаю, що невіра, яку ми бачимо сьогодні у багатьох людей, частково лежить на совісті тих, кому доручено проголошувати Євангеліє, але вони не виконують або не приймають доручення, яке вони отримали.

Слуги, які віддають себе частково, щоб насолодитися своїми мріями, будуть визнані винними у крові загиблих.

Ці чоловіки і жінки, які відвертаються від Вівтаря, тому що перестають служити Всемогутньому Господу, і починають виконувати власну волю, розвиваючи свої бажання і переваги в цьому світі, – це найбільше безумство, яке тільки може зробити людина.

Немає щастя або задоволення далеко від Божого задуму для нашого життя. Той, хто думає, що він може уникнути своєї місії, як це зробив Іона, і при цьому добре жити, сліпий до того, що говориться в Писанні.

Той, хто по-справжньому мудрий, не відмовляється від найвищого привілею: служити Царю царів!