Кожен день ми спокушаємося. Диявол створює ситуації і весь час працює, щоб знищити тих, хто від Бога. Мета – змусити їх відхилитися від Неба, втратити фокус свого спасіння.

Більше 2000 років тому Господь Ісус залишив нам таємницю, щоб зберегти живим полум’я віри всередині нас, і це справило великий вплив на життя багатьох людей.

З іншого боку, ті, хто не вважає важливим або зневажає Його Слово, впадають у ту саму помилку, що й Люцифер та інші, хто колись ходив з Богом. Подивіться:

Люцифер знаходився на небесах поряд з Творцем. Він був одним із найкрасивіших і найголовніших ангелів, але він впав, ставши сатаною.

“Як спав ти з небес, о сину зірниці досвітньої”
(Ісая 14:12)

Адам і Єва жили в Едемському саду (Раю) і насолоджувалися всією турботою Батька, але, на жаль, вони втратили спілкування з Ним, і наслідки гріхопадіння ви добре знаєте.

“І закликав Господь Бог до Адама, і до нього сказав: Де ти?”
(Буття 3:9)

Самсон вважався найсильнішою людиною, яка існувала в той час, однак, його сила не завадила йому впасти, коли його спокусили.

“…і відступила від нього сила його.”
(Книга Суддів 16:19)

Давид був людиною по серцю Бога, але він упав у гріх. (1 Самуїлова 13:14)

“І сталося надвечір, і встав Давид із ложа свого, і проходжувався на даху царського дому. І побачив він із даху жінку, що купалася. А та жінка була дуже вродлива. І послав Давид, і запитався про ту жінку. А посланий сказав: Таж то Вірсавія, Еліямова дочка, жінка хіттеянина Урії! І послав Давид посланців, і взяв її. І вона прийшла до нього, і він поклався з нею. А вона очистилася з нечистости своєї, і вернулася до свого дому.”
(2 Самуїлова 11:2-4)

Хоча Соломон був найбагатшою і наймудрішою людиною у світі, це не завадило йому впасти.

“І сталося на час Соломонової старости, жінки його прихилили його серце до інших богів; і серце його не було все з Господом, Богом, як серце його батька Давида.”
(1 Царів 11:4)

Як бачимо з цих прикладів, проблема не в тому, де ми перебуваємо чи де ми знаходимося на даний момент, тому що Люцифер був на небесах, Адам і Єва були в раю, Самсон був суддею Ізраїлю, Давид відпочивав у своєму палаці і Соломон був дуже багатим та мудрим, але вони все одно впали.

“І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь.”
(Від Матвія 6:13)

Щоб залишитися у вірі, ми повинні слідувати цій тисячолітній таємниці, яку відкрив нам Господь Ісус. Тобто з усією смиренністю молимося до Отця, щоб Він дав нам сили, щоб ми могли протистояти і здолати будь-які спокуси. Тільки пильність і життя у спілкуванні та довірі до Бога можуть врятувати і захистити нас від усякого зла.

“Тому то, хто думає, ніби стоїть він, нехай стережеться, щоб не впасти!”
(1 до Коринтян 10:12)

І якщо ви випадково втратили спілкування з Богом і впали, вчиніть, як цар Давид, який упокорився перед Богом, покаявся у гріхах і піднявся.

Нехай Бог благословить вас усіх!

Єпископ Сідней Маркес