Важливість бути «життєдайним духом»

«Так і написано: Перша людина Адам став душею живою, а останній Адам то дух оживляючий. Та не перше духовне, але звичайне, а потім духовне. Перша людина з землі, земна, друга Людина із неба Господь. Який земний, такі й земні, і Який небесний, такі й небесні.»
1 Коринтян 15:45-48

Кожен на землі народився грішником. Хоча дитина є невинною, вона вже народилася з гріховною природою, яка є природою Адама, першої людини, яка не послухалася Слова Божого. Як наслідок, гріх поширився у всьому людстві. Люди навчаються набагато легше поганим речам. Наприклад, батьки направляють своїх дітей бути особистостями, ходити правильним шляхом, але увага дітей приділяється більше тому, що шкодить їм, ніж гарному керівництву батьків.

Тобто, тенденція полягає в тому, що легше дізнатися, що не добре, чим добре. І чому люди мають цю схильність до зла і більшість хочуть зла своєму ближньому, ніж добра? Оскільки вони є егоїстичними, це частина людської природи. Вони не хочуть ділитися «хлібом».

Жива душа означає душу, яка ще не має свого інтер’єру, перетвореного Духом Божим, який продовжує бути подібним до Адама.

Тіло стане пилом, але всередині цього тіла є душа, і вона дає життя тілу, а не тіло душі. Коли душа залишає тіло, вона нежива. Ця матерія (тіло) більше не буде корисним, воно розкладеться і повинне бути поховане. Але не душа! Вона не закінчиться!

Коли людина живе відповідно до своїх почуттів і несе в собі невдоволення, ненависть, бажання помсти, гордощі тощо, це тому, що вона не є «життєдайним духом», а живою душею. Вона народилася, живе деякий час, а потім вмирає. І  помирає, тому що вона природна, вона втрачає своє спасіння, тому що природна людина не має спасіння. (Від Іоанна 3:1-6)

Якщо немає нового народження, якщо Святий Дух не діє, щоб змінити природу людини, людина може навіть прагнути змінитися, але їй не вдасться через Адамову природу, яка не дозволяє контролювати все, що просить тіло.

Коли ми каємося і віддаємося Ісусу і просимо Його про допомогу, за те, що ми намагаємося змінити в собі і не можемо, якщо ми смиренні, Дух Божий приходить і змінює те, що є в нас.

У руках Бога ми, як глина, і Він працює в цій глині, тобто Він змінює наш спосіб буття, мислення, дії.

Дух людини

Якщо дерево висихає, воно гине...
- Естер Безерра

Нації і королі

Те, що Бог має для нас, у яких є бачення Авраама, нескінченно більше, ніж будь-яке завоювання цього світу.
- Єпископ Едір Маседо