Віра без почуттів

Коли ми говоримо про віру в Бога, більшість людей завжди схиляються до релігійного, до тієї віри, яка заснована на тому, що вони бачать або відчувають.

Релігійна віра сповнена почуттів, емоцій, порожньої віри, можливо, навіть повна біблійних знань, але без практичних результатів і, звичайно, без змін в житті тих, хто її має. Саме тому тисячі людей розчарувалися в Бозі, в церкві, втрачені і без віри.

Біблійна віра не має з цим нічого спільного, тому що, якщо ми добре проаналізуємо Слово Боже, ми виявимо, що справжня віра повністю вільна від чутливості, вона жорстка. Вона ніколи не грунтується на тому, що бачить або відчуває, але виключно на тому, що написано в Слові Божому. Вона реагує, діє і безумовно підкоряється тому, що говорить Бог.

Справжня віра не домовляється, не відтягує час і не шукає послаблень, вона не сперечається, ні!!! Вона робить те, що написано, керується Голосом Бога і крапка!!!

Подивіться, що говорить Бог:

«Гляньте на Авраама, батька свого, та на Сарру, що вас породила, бо тільки одного його Я покликав, але благословив був його та розмножив його.»
(Ісая 51:2)

Чому Бог велить дивитися на Авраама? Тому що в ньому ми знаходимо таку віру, яка привертає увагу Бога, яка радує Його, яка спонукає Його відкривати Себе людині. Віра, повністю вільна від почуттів, серця або емоцій.

У Авраама ми знаходимо справжню віру, ту, яка виходить від Самого Бога, чисту і щиру, готову беззастережно підкорятися. Це сталося під час його призову, який описаний в Книзі Буття 12:1-3, коли Бог в першу зустріч з Авраамом сказав йому піти з дому і залишити сім’ю і рідних, тобто, позбутися всіх видів почуттів, які могли б перешкодити стосункам Авраама з Богом.

Якщо ми дійсно хочемо бачити, як Бог діє в нашому житті, ми повинні відокремити себе від усього, що знаходиться між нами і Ним, не може бути прихильності ні до чого, ні до кого. Іншими словами: ПОВИННА БУТИ ЖЕРТВА.

Протягом усього шляху Авраама ми бачимо, що саме така віра привела його до того, що він став настільки близьким, що Бог назвав його другом (Ісая 41:8).

Це показує глибину взаємин Авраама з Богом. Він навчився підкорятися без питань, не питаючи, не бажаючи знати, чому Бог йому це сказав. Він просто підкорявся. Це підвищує рівень довіри, віддачі, і це те, що показувало і показує різницю між одними і іншими людьми.

Коли ми читаємо Буття 22:1-3, ми бачимо кульмінацію віри без серця, без почуттів, без емоцій, просто чистої, щирої віри, з повною впевненістю і надією на Слово Боже, аж до того, що Авраам, без коливань, був готовий віддати Богові те, що він любив найбільше, за що він боровся найбільше і чого бажав все своє життя: свого єдиного сина.

У цей момент Авраам показав, ким був Бог і що представляв для нього, як сильно він любив Його і довіряв Йому, Його характеру і силі. Його любов, відданість і віра були вище сина, дружини, грошей, ніщо не стояло між Авраамом і Богом, він не дозволяв нічому втручатися в ці відносини, і тому він відкинув всі свої людські емоції та почуття.

У батька віри не було сумнівів або підозр, але єдине, чого Бог хоче від людей: це ЧИСТА ВІРА! Бачачи такий вчинок, віддачу і жертву, Всевишньому Богу нічого не залишалося, як сказати йому:

«І сказав: Клянуся Собою, це слово Господнє, тому, що вчинив ти цю річ, і не пожалів був сина свого, одинака свого, то благословляючи, Я поблагословлю тебе, і розмножуючи, розмножу потомство твоє, немов зорі на небі, і немов той пісок, що на березі моря. І потомство твоє внаслідує брами твоїх ворогів. І всі народи землі будуть потомством твоїм благословляти себе через те, що послухався ти Мого голосу.»
(Буття 22:16-18)

Кожен повинен запитати себе: яка у мене віра? Наскільки велика моя віра і залежність від Бога? Чи готовий я коритися Всевишньому Богу на цьому рівні?

Якщо ви щиро відповісте на ці питання, ви зрозумієте, чому ваше життя таке, яким воно є, і чому воно знаходиться на цьому рівні! Не забувайте: якість вашого життя — це результат вашої віри!

  • Чому Яків?

Чому Яків?

Чому Бог обрав Якова?
- Єпископ Едір Маседо