Влада того, хто попереду

Поки Бог був попереду людини в Едемському саду, там панували мир, багатство, здоров’я і, найголовніше, спілкування з Творцем.

Хто попереду, той має владу, направляє.

Люцифер знаходився перед ангелами як херувим-хранитель, який керував ними, поки його серце не піднеслося, і він не захотів бути перед Самим Богом. У результаті він повернувся назад, втратив все і став сатаною. (Єзекіїль 28:11-19)

Поки Бог був попереду людини в Едемському саду, там панували мир, багатство, здоров’я і, найголовніше, спілкування з Творцем. Там не було проблем, тому що Бог дав людині Свою владу правити всім. (Буття 1:26)

Сатані потрібно було вкрасти цю владу, щоб бути попереду людини. Для цього він використовував свою наймогутнішу зброю, сумнів, припускаючи, що в раю була проблема. (Буття 3:1-24)

Коли людина засумнівалася, вона не послухалася і передала свою владу дияволові. І тоді він вийшов вперед.

Ймовірно, сумнів був також великою зброєю, яку використовував диявол, щоб скинути третину ангелів з небес, і до сьогоднішнього дня він його використовує, щоб продовжувати красти владу, яку Бог дає всім тим, хто вірить в Господа Ісуса, як каже Писання:

«Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас…» (Дії Апостолів 1:8)

Самого Господа Ісуса, наповненого Святим Духом, також спокушали. Сатана хотів звести нанівець владу сина Божого. Він підійшов до Нього з сумнівом: «Якщо ти Син Божий…», а потім:

«І диявол сказав Йому: Я дам Тобі всю оцю владу та їхню славу, бо мені це передане, і я даю, кому хочу, її. Тож коли Ти поклонишся передо мною, то все буде Твоє! І промовив Ісус йому в відповідь: Написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!» (Від Луки 4:6-8)

Ісус поставив диявола на те місце, де він повинен бути: позаду.

Господь вчив нас, що коли ми долаємо голос сумніву, ми не даємо дияволу вкрасти нашу владу і заволодіти нашим життям.

Але коли диявол попереду, людина живе в гріху, сумнівається, хворіє, нарікає… Він направляє життя людини до всього, що не так. Він наповнений образою, злістю, почуттями, бунтом, гордістю, зарозумілістю, страхами і т.д.

Кожен сумнів виходить з пекла!

Тому, коли приходить сумнів (диявол), ким би він не був, ми повинні робити, як Ісус, і відправити його НАЗАД! Ми не можемо відмовитися від влади, яку ми отримали від Бога.