Завіт в небі

На другому тижні серіалу по книзі Буття, коли Бог укладає заповіт з Ноєм і всіма живими істотами, з’явилася веселка у формі кола. Багато хто не зрозумів, чому у неї такий вигляд, але в серіалі все показано правильно! Так як Ной і його сім’я були високо на горі Арарат, саме так видно веселку, це можна бачити в реальних відео людей, які знімають веселку зверху. Це Небесний Заповіт, Заповіт Живого Бога. З висоти польоту веселку видно у вигляді кола. З землі ми бачимо тільки півколо через те, що земля кругла, але зверху, звідки видно Богу, це повне коло – кільце заповіту!

І я згадала, що Він сказав, що вкладе веселку в хмари, щоб кожного разу, коли Він БАЧИВ веселку, Він згадував заповіт, укладений з людьми і тваринами:

“Я веселку Свою дав у хмарі, і стане вона за знака заповіту між Мною та між землею. І станеться, коли над землею Я хмару захмарю, то буде виднітися в хмарі веселка. І згадаю про Свого заповіта, що між Мною й між вами, і між кожною живою душею в кожному тілі. І більш не буде вода для потопу, щоб вигубляти кожне тіло. І буде веселка у хмарі, і побачу її, щоб пам’ятати про вічний заповіт між Богом і між кожною живою душею в кожному тілі, що воно на землі.”
(Буття 9:13-16)

Подивіться на вірність Бога! У нього немає проблем з пам’яттю, йому не потрібні нагадування, але Він залишив нам знак, щоб завжди було зрозуміло, що Він не може порушити Своє Слово. Веселка показує нам, що Слово Боже не старіє і не помиляється. І так само, як обіцяне на початку Книги Буття продовжує виконуватися, так і Він не забуде ні однієї зі Своїх обітниць.

Коли ми бачимо тут, на Землі, веселку, ми фактично бачимо половину кільця. Саме час згадати нашу частину, вірність, яку ми повинні Йому показувати. Також добре згадати, що Бог бачить повний заповіт, веселку в формі кола. Його обітниці вічні і ніколи не старіють.

Цей союз був укладений тисячі років тому, але для Нього це начебто було вчора. Такою ж самою повинна бути наша вірність Йому, незалежно від того, як давно ми уклали перший заповіт, що б не відбувалося на цьому шляху. Для нас це має бути так, як якщо б наш шлюб з Господом Ісусом був укладений вчора. Тому що Слово, дане на Вівтарі, не старіє.

Ванеса Ламперт