Ніколи не здавайся!У фінансовій сфері життя є важкі моменти, такі моменти, що здається, що ти вже знаходишся в глухому куті. Але в такі моменти потрібно сподіватися на те, що Бог сказав, що Він дасть успіх, дасть перемогу.

«І сказав Він до них того дня, коли вечір настав: Переплиньмо на той бік.» (Від Марка 4:35)

Ісус дав своїм учням точне підтвердження, що вони переправляться на іншу сторону. У них було слово — гарантія того, що, щоб не сталося, вони точно переправляться. І їм потрібно було зберегти це слово, довіряти слову цьому, але вони не зберегли його. І ось, що сталося:

«І, лишивши народ, узяли із собою Його, як у човні Він був…» (Від Марка 4:36)

Ісус був також у човні. Але це не означає, що тільки через те, що Ісус знаходиться у човні, труднощів не буде.

Наприклад, ти так говориш: «Я вірний Богові в десятинах, пожертвуваннях, відвідую Фінансовий Конгрес, тоді в моєму фінансовому житті буде успіх, все буде йти легко, буде все спокійно…» Ні! Будуть і труднощі, і проблеми, і обставини… Але у нас є гарантія того, що кінцевим результатом буде перемога. Щоб не сталося, але в житті тих, хто поставив Бога над усе, вище всіх, буде перемога, і вони переправляться на ту сторону. Але на шляху будуть труднощі, хоча Ісус знаходиться поруч, Він в човні, Він в житті…

Може, ти кажеш: «Ісус зі мною, тоді чому така проблема з’явилася в моїй фінансовій сфері?» Не переживай… продовжуй плисти… Головне, не падай духом і не здавайся, як учні, хоча у них було слово, і сам Ісус був з ними в човні.

«…і інші човни були з Ним.» (Від Марка 4:36)

Вони тільки почали свою подорож, тільки сіли в човен і почали плисти. І, може, ти теж тільки почав свою подорож у фінансовій сфері життя: відкрив свою справу, влаштувався на хорошу роботу… твоя подорож рподовжується. Але ти повинен бути готовим до труднощів, проблем і не здаватися.

«І знялася ось буря велика, а хвилі вливалися в човен, аж човен водою вже був переповнився!» (Від Марка 4:37)

Бувають несподівані проблеми, якісь непередбачені ситуації, щось раптово відбувається так, як почалася ця буря… Можливо, угода не відбулася, ти роботу втратив, щось тобі пообіцяли і не виконали, в цьому місяці було менше продажів… Сталася якась неприємність… Але, у кінцевому підсумку, ти точно перейдеш з боку злиднів на сторону успіху. Адже Ісус не обіцяв учням, що буде легко, буде спокійно, але Він сказав, що вони переправляться на іншу сторону.

Коли ти відчуваєш бажання падати духом, бажання здаватися, опускати руки, не звертай увагу на те, що ти відчуваєш, але звертай увагу тільки на гарантію, яку Ісус дав тобі, що ти будеш перебувати на боці багатства, стороні перемоги.

«І знялася ось буря велика, а хвилі вливалися в човен…» (Від Марка 4:37)

Зненацька щось сталося, що ти навіть не очікував. Все це б’є по нас, як хвилі. Потрібно за це платити, потрібно зробити це… все це б’є по твоєму човні. Але у тебе і у мене є одне слово — щоб не сталося, ми перейдемо на бік успіху. Ісус не сказав, коли це буде. Але буде. Свого часу.

«А Він спав на кормі на подушці…» (Від Марка 4:38)

Ісус в цей час спав. Що це означає? Фізично ти будеш в русі, будеш щось робити, але духовно ти будеш спокійним… У світі, коли щось люди втрачають, що вони роблять? Накладають на себе руки, впадають у відчай, перебувають в депресії… А Ісус показав нам духовний стан, в якому ми повинні перебувати. Ми будемо активними, але в душі ми повинні бути впевненими, що ці обіцянки будуть виконані

«І вони розбудили Його та й сказали Йому: Учителю, чи Тобі байдуже, що ми гинемо?» (Від Марка 4:38)

Ось їхня віра. І є багато тих, хто чує слово мотивації, відвідуючи Конгрес, але коли потрібно надіятися, коли шторм, тоді опускають руки, здаються…

«Тоді Він устав, і вітрові заборонив, і до моря сказав: Мовчи, перестань!» (Від Марка 4:39)

Це те, що нам потрібно робити. Підняти свої руки і проголошувати, що все зміниться. У тебе є влада. Тобі потрібно наказати цій проблемі зупинитися, замість того щоб перебувати у відчаї, комусь скаржитися…

«І стих вітер, і тиша велика настала…» (Від Марка 4:39)

Є така приказка: «Завжди після сильного шторму приходить спокійний день». Ісус показав, як учні повинні були себе вести. Перестань дивитися на бурі, які навколо тебе. Використовуй свою владу. Замість того, щоб говорити, що ти бідний, говори, що ти будеш багатим; замість того, щоб говорити, що ти в безвихідному становищі, говори, що ти вже знайшов вихід. Змінюй свої слова. Ісус використовував владу, а потім вже наставляв їх:

«І сказав Він до них: Чого ви такі полохливі? Чому віри не маєте?» (Від Марка 4:40)

В учнів була віра, але вони не використовували її. Не роби, як учні, зміни свою реакцію на проблеми, ситуації. Звичайно, це нелегко, тому що наші почуття хочуть, щоб ми здавалися, падали духом, але потрібно використовувати віру. Віра дивиться на те, що чекає попереду.

Ніколи не здавайся і використовуй свою віру!