Роздуми

Скорботи праведних і нечестивих

Скорботи праведних і нечестивих«Однакове всім випадає: праведному і безбожному, доброму й чистому та нечистому, і тому, хто жертву приносить, і тому, хто жертви не приносить, як доброму, так і грішникові, тому, хто клянеться, як і тому, хто клятви боїться!» (Екклезіяст 9:2)

Усі люди на землі, незалежно від їх характеру або умов проживання, стикаються зі скорботою. Це відбувається тому, що ми живемо у світі, де панує повстання проти Бога. Хоча ми слухняні Всевишньому, ми будемо жити весь час в оточенні людей, неслухняних Йому, і їх вибір буде також впливати на наше життя.

З іншого боку, ті, хто живуть далеко від Бога і страждають від несправедливості інших, також будуть страждати від своєї власної несправедливості. У будь-якому випадку, як праведник, так і грішник, обидва матимуть скорботу, з тієї простої причини, що живуть в одному і тому ж світі.

Різниця не в тому, що відбувається в житті одного або іншого, але в силі, яку ці події накладають на життя цих людей.

Біблія говорить: «Багато лихого для праведного, та його визволяє Господь з них усіх…» (Псалми 33:20). Тим часом «…зло безбожному смерть заподіє, і винними будуть усі, хто ненавидить праведного.» (Псалми 33:22)

Зверніть увагу, не дивлячись на те, що у праведного багато скорбот, він не постраждав ні від однієї з них. З іншого боку, одне нещастя може пошкодити грішникові таким чином, що його положення може стати незворотним, як смерть. Тут ми знову бачимо відмінність між праведним та нечестивим, між тими, хто служить Богу і хто не служить Йому. (Малахія 3:18)

Скорбота не має ніякої влади знищити праведного, тому що Сам Бог звільняє його. Виходить зворотний ефект: скорбота робить праведного сильнішим, більш досвідченим і ближчим до Бога. Але скорбота має владу знищити нечестивих, бо вони не можуть покладатися на Всевишнього, щоб Він звільнив їх, так як вони живуть байдужими до Його Слова і Його Присутності.

Наслідки скорбот у вашому житті показують, праведний ви або нечестивий перед Богом. Титул, положення або репутація може маскувати справжній стан людини, але вона відкрита перед труднощами, з якими стикається. Якщо ви були позбавлені скорботи і стали сильнішими через кожну з них, Бог пощадив вас, тому що Він бачить, що ви добрий і вірний раб. Але якщо одне нещастя може зруйнувати вас, це означає, що ви на один крок від пекла, тому що живете далеко від заповідей Божих.

Проходити через скорботи — це не ваш вибір — в будь-якому випадку, вони будуть частиною вашого життя — але ви вибираєте, звільнитися від них або бути ураженим ними, бути праведним або нечестивим перед Всевишнім.

Ключові слова: ,